Monolog adresat

De unde sa incep? De unde sa incep? Am baut, e adevarat, dar asta nu poate sa-mi serveasca decat pentru sinceritate. Mi-am pierdut orice urma de rationalitate si sange rece. Mi-am pierdut toate amintirile cu formule de calcul si norme care-mi serveau pentru a da forma vietii. Cineva mi-a spus candva ca avea impresia ca sunt de fier. Adevarul e ca si eu credeam ca sunt de fier, insa iata ca a aparut ceva care mi-a demonstrat ca eram doar un vas cu apa. Apa avea forma si contur datorita acelui vas care o tinea la un loc. Acum vasul s-a spart, apa si-a pierdut forma si eu ma descopar ratacind pe cotloanele aceleiasi fiinte pe care credeam ca o cunosc. Coridoarele s-au rearanjat, usi s-au inchis, altele s-au deschis si harta nu mai imi serveste la nimic. M-am ratacit in propriul meu subconstient.

Sunt impartit in doua. Doua ce? Doua „nu stiu”.

Una „ceva” vrea sa se agate de acea sansa infima de a primi ceea ce vrea. Una s-ar lasa in genunchi cum nu a mai facut-o niciodata inainte. Ar da orice pentru tine.

Si chiar in aceste momente de confuzie generala aceasta alegere trebuie sa fie facuta prin rationament. Caci eu intotdeauna am ales. In momentul in care am ales a ramas stabilit si nimic si nimeni nu m-a putut devia de la drumul ce l-am ales. Normal, undeva sub masca ce o port eu la fel ca toata lumea, au existat momente de indoiala, insa la suprafata ochii nu tradau nimic si vocea nu tremura.

Celalata parte din constientul meu este tentata sa aleaga indiferenta. Este tentata sa puna capac, sa spuna „s-a rezolvat” si sa mearga mai departe cu ochii sigilati. Odata facuta aceasta alegere nu mai exista drum de intoarcere. Odata facuta cotitura pentru acest drum, nu mai exista cale de intoarcere. Ador absolutul, insa mi-e teama sa-l aleg din cauza ca elimina orice alta posibilitate.

Voi alege in curand. Probabil mai tarziu in seara asta, inconstient fiind in alegerea mea. Diferenta se va resimti maine dimineata. Cand culoarea soarelui si a panoramei de la fereastra mea imi vor spune ce drum am apucat.

Noapte buna.

P.S. Scuzati gramatica punctuatia si ortografia

Reclame

~ de nomorelol pe decembrie 27, 2009.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: