Note de subsol

E viu oraşul ăsta. Respiră viaţă. Pe geam se aud vocile vagi a oamenilor care trec pe stradă. O stradă îngustă, în spatele unui titan blocat într-un cartier de blocuri mai mici. În acest con de umbră se simte răsuflul oraşului. O şcenă ca un fractal. Infinită în ea însăşi. Trece o maşină grăbită. Probabil spre casă, la finalul unei zile, la finalul unei săptămâni. Fiecare cu o idee a lui, aproape perfectă, cu ce va face în liniştea serii. Încă una, şi încă una. Câteodată nu ramâne decât un murmur vag, din depărtare, deranjat doar de sunetul înfundat al unui tunet depărtat. Atmosfera nu e încordată, este doar… moleşită.

Eşti într-o venă a oraşului, care duce fluxul unei zile obişnuite.Sunete, mirosuri, voci, o amestecătura de impresii, un caleidoscop de imagini. O bunică îşi ceartă copilul, doi puştani de liceu gălăgioşi şi cupluri tăcute, în tăcerea celor cu un ţel comun.

Fiecare e o celulă care-şi duce încărcătura spre casă, spre siguranţa sau spre pericol, oricunde îi este menit să ajungă. Există oare alegere în acest aranjament atât de complex?

Oriunde ai fi, stai un moment şi-ascultă. Ascultă concertul vieţii pe geam, sub geamul tău.. ca un murmur surd. Atunci vei avea confortul inconfundabil de a face parte din ceva mai mare decât tine.

 

Reclame

~ de nomorelol pe august 8, 2014.

2 răspunsuri to “Note de subsol”

  1. Bine ai revenit! :)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: